کمپرسور هوای فشرده و کاربرد آن در پزشکی

, ,
کمپرسور هوای فشرده- کاربرد در بیمارستان

کمپرسور هوای فشرده و کاربرد آن در پزشکی

 

کمپرسور هوای پزشکی جز کامپوننت اصلی سیستم هواساز در زمینه پزشکی هستند و نوعی کمپرسور هوا است که برق را به انرژی بالقوه هوای تحت فشار تبدیل می کند.

 

کمپرسورهای هوای پزشکی به عنوان بخشی اساسی در سیستم های هوای پزشکی، با گذر زمان به یکی از ضروریات امکانات پزشکی در سراسر جهان تبدیل شده اند. برخلاف انواع دیگر کمپرسورهای موجود در بازار، کمپرسورهای هوای پزشکی ویژه پاسخگویی به نیازهای موجود در زمینه پزشکی طراحی شده است. همانطور که از نام این کمپرسورها مشخص است این کمپرسورها هوای محیط های پزشکی را تامین می کنند. بنابراین هوای پزشکی نه تنها هوایی تمیز، فشرده خشک و بدون بو است که برای تامین نیازهای پزشکی استفاده می شود، به عنوان یک دارو نیز طبقه بندی می شود.

 

از آنجا که هوای پزشکی یک محصول دارویی محسوب می شود، بنابراین سیستم های هوای فشرده پزشکی باید از استانداردها و الزامات قانونی برخوردار باشند.

 

باتوجه به نحوه عملکرد آنها، انواع مختلفی از کمپرسورهای هوای پزشکی در سیستم های هوای فشرده استفاده می شود:

 

  • کمپرسورهای رفت و برگشتی روانکاری یا کم روغن
  • کمپرسورهای دوار بدون روغن

 

بسته به نیاز محلی، انواع مختلفی از فن آوری کمپرسور ممکن است به عنوان بخشی از سیستم های هوای پزشکی که به عنوان یک دستگاه پزشکی در نظر گرفته می شوند، استفاده می شود.

 

کمپرسورهای هوای مورد استفاده در صنعت پزشکی کمپرسورهای یک مرحله ای یا دو مرحله ای با سرعت ثابت و بدون روغن هستند که در یک محفظه جهت جلوگیری از ایجاد صدا قرار داده می شوند. این کمپرسورها جهت جلوگیری از ورود روغن و دیگر آلاینده ها به محیط از کمپرسورهای بدون روغن استفاده می شوند. در خروجی این نوع کمپرسورها خشک کن ها و فیلترهایی قرار دارند تا از ورود روغن و دیگر آلاینده ها به محیط اطمینان حاصل گردد.

 

سیستم های هوای فشرده پزشکی شامل یک لوله کشی مسی تمیز هستند که هوای استریل شده از طریق آن به واحدهای تامین کننده مانند دستگاه های تنفس مصنوعی منتقل می شود. کمپرسورهای رفت و برگشتی بدون روغن برای نصب و نگهداری مقرون به صرفه به حساب می آیند. به دلیل این مزایا و کاهش سرو صدا اکثر کاشناسان ترجیح می دهند از کمپرسورهای کوچک در محیط های بیمارستانی و پزشکی استفاده نمایند.

 

کاربردهای اصلی کمپرسورهای هوای پزشکی چیست؟

 

بیمارستان های سراسر دنیا برای استفاده روزانه ا ز کمپرسورهای هوا در حوزه پزشکی در زمینه های ذیل کاربرد دارند:

 

اتاق عمل:

یک اتاق عمل برای جراحی چه در شرایط عادی و چه در شرایط اضطراری نیازمند استفاده از هوای فشرده است. منبع قابل اطمینان از هوای خالص که برای مواردی چون بیهوشی و تنفس بیمار به آن نیاز ضروری دارد. در شرایط اتاق عمل اگر بیمار در معرض هوای آلوده و یا رطوبت قرار گیرد ممکن است جان خود را از دست دهد، پس استفاده از کمپرسورهایی که هوای استریل و قابل اطمینان تولید کنند مری ضروری است.

 

ابزارهای جراحی:

ابزارهای پزشکی که برای سوراخ کردن، تشریح و برش از هوای فشرده استفاده می کنند. قبل، حین و بعد از عمل جراحی این ابزارها باعث می شوند که هوای فشرده در فواصل ثابت به کار گرفته شوند. البته این هوا بایستی عاری از هر نوع میکروب و آلودگی و کاملا استریل باشد.

 

سیستم های پزشکی:

چه برای تامین هوا به بیماران و چه سیستم های بیهوشی، استفاده از هوای فشرده استریل ایجاد شده توسط کمپرسورهای هوای فشرده امری ضروری و غیرقابل جایگزینی است.

 

در آزمایشگاه ها نیز از کمپرسورهای هوای فشرده صنعتی به طور کامل استفاده می گردد، هلیم، گازهای خلا، آنالیزورهای ذرات، رئومتر، ویسکومتر، کروماتوگرافی، ژنراتورهای نیتروژن، اکسیژن، هوای تصفیه شده بدون دی اکسید کربن، آنالیز خون، جداول عمل جراحی، رادیولوژی، ماموگرافی و …. همه و همه دستگاه هایی هستند که هنگام کار نیازمند هوای فشرده هستند.

 

پارسیس هوای باران-تجهیزات هوای فشرده

 

از این رو، نصب یک کمپرسور هوای صنعتی به همراه کمپرسور هوای استریل امری اجتناب ناپذیر و ضروری است.

در زمینه تعمیر و نگهداری ابزار پزشکی، صندلیها، سطل های زباله، باید با استفاده از هوای فشرده که به کمپرسور هوا متصل هستند استفاده و به درستی ضدعفونی گردند.

 

خدمه نگهداری در بیمارستان ها به خوبی از هوای فشرده در تجهیزات خود استفاده می کنند. صندلی های چرخ دار، تشک های اضطراری و … برای تعمیر و نگهداری به هوای فشرده متکی هستند.

 

 

منبع:

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *